W Zatorze (oraz okolicach) niedługo pojawi się trochę nowości! Otwarcie restauracji przy browarze (i samego browara!), sklepu odzieżowego, centrum terapii dla dzieci i dorosłych! A to nie wszystko! W dalszej części wpisu zdradzamy więcej szczegółów! 😉
Od soboty 25 marca 2023 roku została udostępniona dla mieszkańców nowa atrakcja sportowa – asfaltowy tor rowerowy „Pumptrack” w Palczowicach. Obiekt powstał tuż przy kompleksie sportowym „Orlik” w Palczowicach w sąsiedztwie wierzby, która w ciekawy sposób została wkomponowana w tor rowerowy 😉
Pumptrack to innowacyjny, zdobywający ogromną popularność na świecie rowerowy plac zabaw. Przeznaczony jest nie tylko dla profesjonalistów, ale także dla pasjonatów, amatorów, jak i całych rodzin. Dzięki odpowiedniemu profilowaniu trasy pumptrack są przejezdne na zróżnicowanych prędkościach, zarówno dla małych rowerków dziecięcych, jak i dużych rowerów górskich. Użytkownicy toru sami decydują o trasie przejazdu. Na pumptracku nie ma wyznaczonych linii ani kierunków przejazdu. Poruszając się po torze, należy mieć oczy szeroko otwarte, aby nie doszło do nieprzewidzianych zdarzeń.
Już w tą niedzielę (30 kwietnia) odbędą się tam zawody o Puchar Polski Pumptrack!
Już 4 maja odbędzie się otwarcie Centrum Terapii dla Dzieci i Młodzieży! W centrum znajdziemy:
Zapisy pod numerem telefonu: 600 721 740
Dokładny adres: Św. Jakuba 79, 32-640 Palczowice
Już 28 kwietnia oficjalne otwarcie pierwszej części browaru czyli Brohouse, restauracji przy browarze. W restauracji znajdziemy:
Restauracja czynna w godzinach od 12 do 23 przez cały weekend majowy.
Adres: Stanisława Staszica 33, Zator
W Zatorze niedługo pojawi się nowy sklep odzieżowy, znanej sieciówki Sinsay. Powstaje on przy ul. Stanisława Staszica. Jego otwarcie planowane jest na 29 maja br. Podczas wielkiego otwarcia czeka wiele atrakcji, niespodzianek i wyjątkowych ofert! 😉
W piątek (14.04) po ponad rocznej przerwie ponownie została otwarta restauracja Scandi Restaurant. Na kulinarną podróż po polsko – skandynawskich smakach zaprasza nowy szef tutejszej kuchni, Patryk Kotarba, który zdobywał doświadczenie w renomowanych restauracjach w Polsce i za granicą. Gotował między innymi dla Prezydenta RP i Prezydenta Niemiec, uczestniczył w międzynarodowym projekcie „Good France”, trzykrotnie zdobył „żółtą czapkę” przewodnika Gault&Millau.
Wraz z nowym otwarciem restauracji nadszedł czas na nowe menu. W nowej karcie pojawiła się m.in zupa rybna z dodatkiem zatorskiego karpia czy pierogi z siekanym żeberkiem. Jednym z atutów nowego menu jest dobór sezonowych produktów, stawia tu się na świeżość i naturalność składników. Nowe otwarcie to także nowe przestrzenie restauracji – pełna światła oranżeria urządzona w skandynawskim stylu.